Besøk oss på:
 Jørgentvedt Gård - Håkon Håkonssons vei 291 - 1850 Mysen
Phone: 0047 91867591
Mail: ojj@jjhorses.no

HOME TJENESTER PRISER STASJONSHINGSTER IMPORTHINGSTER SALGSHESTER OM OSS
 

OM OSS

 

Ole Jørgen Jørgentvedt og Ole-Marius Johnson er JJ Horses. Duoen har sammen drevet systematisk oppdrett av ridehester og avlsstasjon i 20 år. Begge «Olene» har drevet med ridning i yngre år, og Ole Jørgen avlet sitt første ridehestføll allerede i 1982.
Ole-Marius fungerer i dag som daglig leder på avlsstasjon og Ole Jørgen er stedets stasjonsveterinær.

JJ Horses har nå tilhold på familiegården Jørgentvedt i Indre Østfold, hvor det drives avlsstasjon og reproduksjonsklinikk.
Vi er en EU-godkjent stasjon, og virksomheten er i dag betydelig – med årlig mottak av 300-400 hopper til bedekning.

 
 
  Gården Jørgentvedt har vært i familiens eie i 200 år, og det har alltid vært hestehold på
gården. I tidligere tider var det stall med plass til 12 arbeidshester - og tradisjonelt
var det hester av rasen «Tungdøl» som ble benyttet. Dette var en arbeidshest som hadde betydelig arbeidsevne i onnene i sommerhalvåret og til skogsarbeide på vinterstid.
På 1950-60 tallet ble arbeidshesten erstattet av traktoren, men på Jørgentvedt ble hesten beholdt til sport og rekreasjon. Generasjonene tidligere holdt vesentlig på med traverhester, men i dag er det oppdrett av ridehest som står i fokus.


 
 


JJ
Horses har nå i sitt eie 7-8 dressurbetonte avlshopper med internasjonale meriterte blodslinjer. Stutteriets avlshopper nedstammer i dag fra 3 DV-hopper med tyske avlssikre blodslinjer, som ble innkjøpt i 1998. Fedrene til hoppene var henholdsvis Donnerhall, Davignon og Caprimond.

Midt-West Donna
e.Donnerhall
Midt-West Silke
e. Davignon
Midt-West Capri
e. Caprimond

I dag er det 2. og 3. generasjonshopper det avles på, og hoppestammen har produsert en rekke avls- og sportsprestasjoner. Avlsarbeidet har resultert i en rekke «årets føll» i både Norge og Danmark, Elite – og medaljehopper samt kårede hingster i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.
Av vårt oppdrett har vi historisk hatt 10 hester uttatt til Unghest-VM i dressur, og de siste 5 årene er 75 % av hestene vi produserer blitt eksportert og solgt til utlandet.

Vi registrerer alle våre hester i Dansk Varmblod Norge, og en betydelig viktig faktor for vårt avlsmessige og salgsmessige være, - har nettopp vært etableringen av DVNorge i 2014. DVNorge opererer i dag med offentlig godkjenning og fullverdig medlemskap av WBFSH.

 

JJ Horses ønsker ALLE hjertelig velkommen til vår avlstasjon. Vi tilbyr og formidler et bredt spekter av hingster innenfor  flere ulike segmenter og kategorier. Kikk inn på menyen på hjemmesiden for info, eller ta kontakt på mail eller telefon for spørsmål og supplerende opplysninger.

VELKOMMEN – 2021